• 02188506022
  • info@dirgodaz.com
  • 08:00-16:00

آجر و کاربرد آن در معماری

آجر و کاربرد آن در معماری

شاید هیچ متریالی مثل آجر نتواند زمین و رنگ و بوی خاک را برای ما زنده و حاضر سازد. آجر تنها مصالحی است که در هر گوشه ی معماری سنتی ما دیده می شود و در هر مکان به فراخور موقعیت و کاربری، شکلی نو به خود گرفته است. حضور گرم آجر در معماری و طراحی داخلی نه تنها رنگ نباخته است، بلکه در شکل و قالب های متنوع تری رخ نمایی می کند. به پاس داشت این مصالح باستانی که همواره برای ما یادآور خاک و طبیعت بوده است، امروز می خواهد شما را اندکی بیشتر با آجر و کاربرد آن در معماری آشنا کند. در کنار ما باشید تا این یگانه همنشین همیشگی خانه های ایرانی را بیشتر بشناسیم…

آجر و کاربرد آن در معماری | شرکت دیرگداز اراک

آجر قدیمی ترین مصالح دست ساز

آجر به عنوان یکی از مصالح ساختمانی از دیرباز مورد استفاده بوده است و قدیمی ترین مصالح ساخته ی دست بشر به شمار می آید. مصرف آجر به عنوان مصالح ساختمانی در ایران سابقه باستانی دارد. آجرهای رسی اولین و فراوان ترین آنها می باشد و قدمتی چند هزار ساله دارد. نمونه های زیبا و با عظمت کاربرد آجر در معماری ایران باستان نماینده ی پیشرفت درخشان ایرانیان در تولید و مهندسی کاربرد این مصالح است. در این میان می توان از زیگورات چغازنبیل، ایوان مدائن، مسجد جامع اصفهان و یزد و رباط شرف (موزه ی آجر کاری ایران) نام برد.

ابعاد آجر به گونه ای است که به راحتی در یکدیگر قفل و بست شده، این خاصیت کیفیت های مهندسی بیشماری از جمله در محل اتصال دو دیوار به یکدیگر به وجود می آورد. این ویژگی ها باعث شده که این مصالح به منظور اجرای دهانه های وسیع به صورت قوس، طاق و گنبد که از زمان قبل از ساسانیان در ایران رواج داشته است، کارایی منحصر به فردی داشته باشد. همانطور که ذکر شد آجر امروزه نیز محبوبیت خود را از دست نداده است، مثلا در پروژه ی خانه قانعی در اصفهان، بازسازی امروزی به سبک ایرانی که چیدانه قبلا به ان پرداخته است، شما می بینید که آجر چه زیبا در هر گوشه ی آن جلوه گری می کند.

موقعیت مکانی : اصفهان

مساحت : 580 مترمربع

این خانه یک خانه قدیمی بوده است که سبک خانه های باستانی ولی به شکل امروزی بازسازی شده و در خیابان میر اصفهان واقع شده است . نمای ساختمان دارای پوشش آلومینیومی می باشد و مانند ارسی خانه های باستانی ایرانی می باشد و استفاده از شیشه های رنگی در فضای داخلی ساختمان علاوه بر تامین نور در طول روز استفاده از چشم انداز فضای بیرون را بدون اینکه از بیرون به داخل ساختمان دید داشته باشد امکان پذیر می سازد .

بنابراین حفظ حریم خصوصی ساختمان به واسطه همین شیشه های مات و رنگی صورت گرفته است ، سیستم رفت و آمد نیز شکل جدید و به روز شده ی سیستم رفت و آمد خانه های باستانی ایرانی است که رفت و آمد افقی از طریق سه سطح عمودی را فراهم می کند : شاید یکی از روش های زیبا در بازسازی، بکارگیری عناصر سنتی معماری به شکل و زبانی امروزی است. این موضوع وقتی جذاب تر می شود که بخواهید خانه پدری قدیمی را رنگ و رویی تازه ببخشید. خانه قانعی نمونه ای موفق در این نوع بازسازی است. مهندسان محمد رضا قانعی و اشکان قانعی همراه با تیم طراحی مهندسین مشاور پلشیر دست به کار طراحی دوباره و نوسازی خانه پدری شان شدند. روح و ظاهر یک خانه ایرانی را می توان به زبانی امروزی در این پروژه دید..

به نقل از وب سایت چیدانه

خانه قانعی در اصفهان | شرکت دیرگداز اراک