• 02188506022
  • info@dirgodaz.com
  • 08:00-16:00

تکنیک های طراحی نما با آجرنسوز

تکنیک های طراحی نما با آجر نسوز | شرکت دیرگداز اراک
هنر معماری زمانی آغاز می شود که

شما با دقت فراوان دو آجر را بر روی یکدیگر قرار می دهید

تکنیک های طراحی نما با آجرنسوز

این جمله به طور خلاصه به ویژگی های ذاتی و اساسی معماری و ساختمان اشاره می کند که سبب شده آجر به یکی از دوست داشتنی ترین مصالح ساختمانی در معماری بدل شود.

برخی از بزرگترین معماران قرن گذشته، تخیل جمعی مردم جهان را با استفاده های قابل توجه و شگفت آور خود از آجر در تاریخ معماری ثبت کرده اند. آنها ساختمان هایی را به عنوان نمادهای معماری جهان با فروتنانه ترین مصالح معماری بوجود آورده اند.
به رغم ریشه های باستانی بکارگیری آجر، تنوع بافت، رنگ و شکل آن سبب شده است معماران به طور مداوم به کشف کاربردهای جدید و غیر منتظره ای دست بزنند که دوباره این ماده را برای نیازهای در حال رشد مشتریان بکار گیرد.
بسیاری از این استفاده های نوآورانه در ساختمان سازی در تصاویر کتاب بسیار معروف “آجر” نوشته ویلیام هال از انتشارات فایدون Phaidon Press به چشم می خورند.

بسیاری از نماهای برجسته می توانند به ما آموزش دهند که چگونه آجر را می توان برای ایجاد پوسته ای پر از رنگ، بافت و ساختار منظم مجذوب کننده بر روی ساختمان استفاده کرد.

در این مقاله، ما شش رویکرد بوجود آمده توسط معماران معاصر را کشف کردیم که روح معماری کلاسیک را با پیچشی مدرن به ساختمان می دمند. این تصاویر نمونه ای از بهترین نماهای آجری دنیا هستند:

تکنیک پوسته مواج در نمای آجر نسوز | شرکت دیرگداز اراک

تکنیک شبکه سوراخ دار

این سبک از معماری ترکیبی از ویژگی نظم تکرار شونده ذاتی عنصر آجر به همراه فضاهای خالی منظم بین آنها می باشد. چیدمان آجرها با شکاف های کوچک، به صورت یک المان در قسمت های خاصی از نما بکارگرفته شده اند. به این ترتیب نور و هوا می توانند از طریق این قسمتها وارد شده و در عین حال دیگر عناصر ساختمان پشت لایه های آجرهای نسوز رنگی پنهان شوند.

تکنیک پوسته مواج در نمای آجر نسوز | شرکت دیرگداز اراک

تکنیک پوسته مواج

این سبک از معماری نشان می دهد که چگونه مقدار کمی جابجایی در آجر نسوزهای مجاور و شیب دهی های متفاوت می تواند تغییرات نور و سایه را در جهت زیبایی شناسی معماری برجسته نماید. این پانل های چند وجهی هیچ نوع باری تحمل نمی کنند، بلکه ساختمان را به صورت یک پوسته کامل در بر می گیرند و به ساختمان های با نمای آجر نسوز، شان و احترام ویژه ای می بخشند.

تکنیک پوسته مواج در نمای آجر نسوز | شرکت دیرگداز اراک

تکنیک پوسته پیچ خورده

معماران در این سبک معماری با استفاده از انعطاف پذیری آجر به عنوان ماژول های قابل چرخش، نمای خارق العاده ای ایجاد می کنند که امکان تهویه مناسب طبیعی را فراهم کرده و همزمان باعث کاهش سر و صدا و ایجاد سایه از گرمای شدید خورشید می شود. این سبک استفاده از آجر، برای ایجاد یک نمای بسیار پیچیده با قیمتی مناسب کاملاً، ایده آل می باشد.

تکنیک الگوی وصله دار در نمای آجر نسوز | شرکت دیرگداز اراک

تکنیک الگوی وصله دار

در بسیاری از بازسازی ها، تلاش بسیار زیادی جهت مطابقت دادن و ایجاد هماهنگی میان بافت ها و رنگهای متنوع آجر صورت می گیرد تا آجرهای قدیمی و جدید با یکدیگر به درستی و با هارمونی مناسب ترکیب شوند. با بکارگیری آجرهای نسوز متضاد که بیانگر کنتراستهای سرد و گرم، رنگهای مکمل، اشباع رنگ ، تضاد وسعت رنگ و در نهایت تضاد همزمان هستند تکامل یک ساختمان در دوره ای طولانی به مخاطب القا می شود.

تکنیک فاصله گذاری در نمای آجر نسوز | شرکت دیرگداز اراک

تکنیک فاصله گذاری مجزا

این سبک از معماری نشان می دهد که چگونه آجرنسوز می تواند برای ایجاد معماری متمایزکننده از طریق توده ساده و خطوط مرزی مستحکم به کار گرفته شود. عنصر اصلی ساختمان به صورت دو حجم همگن در حالی تنیده شده اند که توسط فضای بند کشی کاملاً جدا از هم هستند. این نمای ساختمان با آجر نسوز از فاصله دور کاملاً یک تکه و بدون بافت به نظر می رسد اما به هنگام نزدیک شدن به آن کیفیت بافتی خارق العاده ای فراهم می کند.

تکنیک پوسته پیکسل پیکسل در نمای آجر نسوز | شرکت دیرگداز اراک

تکنیک پوسته پیکسل پیکسل

این سبک از معماری، تطبیق پذیری آجر را به عنوان یک عنصر مدولار، با معرفی پیچیدگی انعطاف پذیر معماری در عصر دیجیتال آشکار می کند. آجر ها حسی بسیار ملموس از مقیاس را به بیننده ارائه می دهند و فرآیند تبدیل موضوعات انتزاعی به واقعیت را به تصویر می کشند. همانطور که تعداد پیکسل ها میزان وضوح یک تصویر دیجیتال را تعیین می کنند؛ وضوح این خانه توسط ماژول آجر تعیین شده است در آن 1 پیکسل برابر با 1 آجر است.